LCA op Facebook
BLOG: Betekent Luidruchtig

Het alledaagse: Zaken om niet dagelijks bij stil te staan

Afbeelding Het alledaagse: Zaken om niet dagelijks bij stil te staan De stroom van alledaagse gebeurtenissen zijn geen zaken waarbij je dagelijks stil staat.... Lees meer...

XD Kort: Kleur, drank en muziek in het restaurant

Afbeelding "Experience Design kortjes" zijn korte inzichten in experience design. In het kort licht ik theorieën en bevindingen toe, uit onderzoeken en de... Lees meer...

In de Hoofdrol

In de Hoofdrol

Omdat er koppen moeten rollen.

Het is het jaar des Heeren 1458. De middeleeuwen dus. De in authentieke middeleeuwse kleding gestoken gasten, zitten aan lange tafels in de sjieke zaal. De koning en de koningin komen zodadelijk. Een troubadour speelt nog zachte minneliedjes. Dan komen er vreemde personages binnendruppelen: de nar, een zich volstouwende voorproever, een nogal inhalige monnik, een glibberige ja-knikker des Konings. Grote schalen eten worden door bevallige dames naar de lange tafels gebracht. Dan klinken schalmeien, draailieren en doedelzakken.

De koning komt! 

De entree van de koning en de koningin in de deftige draagstoel, werd zorgvuldig voorbereid door de onderdanige kamerheer, Jhr. von Goedeweesen. Alles tot in de puntjes verzorgd. Echter hebben de dragers zich wat te enthousiast van de middeleeuwse mede bediend, dus geheel waterpas loopt het niet, met tot gevolg dat koning en koningin er onderweg uit vallen.

Eenmaal geïnstalleerd op de gouden tronen, verschijnt een man in net modern pak en met een groot rood boek. Hij lijkt zich tot een onzichtbare camera te richten en loopt langzaam richting Koning en Koningin.

U, het publiek, bevindt zich middenin wat een uiterst pijnlijke aflevering van "In de hoofdrol" lijkt te zijn. Leuk idee, zou je zeggen. Echter heeft de koning nogal letterlijk behoorlijk wat lijken in de kast en is allerminst blij met het wederkeren van zijn gewelddadig verleden. Ook de Koningin is niet geheel vrij van spoken uit het verleden.

 

Een hilarische opeenvolging van drog en bedrog, vervalsing en valse nichten, overspel en sexspelletjes met de heer martelaar, een Grand Inquisiteur die wel héél veel moet inspecteren bij het vrouwschoon, ophangingen (met een echte metershoge galg) en hoogverraad.

  • Vanaf 150 personen
  • Authentieke middeleeuwse gerechten
  • Authentiek aardewerk en attributen
  • Interactie met het publiek / meespelen in de show
  • Moderne teksten of historiserend: scripts kunnen naar wens worden aangepast.
  • Échte middeleeuwse muziek
  • Avond/middagvullend

De show kan worden aangevuld met pyrotechniek, kanon, wapens, valkenier en evt. paarden.

Meer middeleeuwse muziek?

Zie de site van Impresariaat Oude Muziek Brabant! Daar is ook meer historisch theater te boeken!

www.oudemuziekbrabant.nl

 
La Clappeye - Acting for Art
Makers van moois
Bedenkers van doen
Experience Design
Ervaren projectleider in de kunsten
Feestregie
Conceptbewaking
Festival-Tweaking